• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atostogos viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ paketu neretai tampa pagunda pavalgyti daugiau, nei įprasta. Gydytoja ir mitybos specialistė Jelena Tulčina siūlo prisiminti, kad atostogų metas – tai ne tik poilsis žmogui, bet ir jo kūnui. 

7

Atostogos viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ paketu neretai tampa pagunda pavalgyti daugiau, nei įprasta. Gydytoja ir mitybos specialistė Jelena Tulčina siūlo prisiminti, kad atostogų metas – tai ne tik poilsis žmogui, bet ir jo kūnui. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Natūralios medicinos centrų įkūrėjos Jelenos Tulčinos patarimai, norintiems ir po atostogų jaustis sveikai.

REKLAMA

Mėgaukitės ne vien valgiu, bet ir aplinka. Būdami tolimuose kraštuose, pasidžiaukite aplinka, kuri jus supa, pasigrožėkite jūros vaizdu ar egzotiniais augalais. 

Vietoj poilsio „nuo valgio iki valgio“ rinkitės aktyvų judėjimą, maudynes, ekskursijas – stiprinkitės ne tik kalorijomis, bet ir teigiamais įspūdžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Gerkite kambario temperatūros vandenį. Karštame klimate per dieną išgerkite bent 2,5 litro vandens, taip valysis jūsų organizmas ir neužsiterš inkstai. Vanduo turėtų būti negazuotas ir kambario temperatūros, o ne stipriai atšaldytas. 

Griežinėlis citrinos, greipfruto ar agurko ne tik suteiks vandeniui gaivų skonį, bet ir padarys jį šarminiu. Susilaikykite nuo sulčių, nes jose gausu cukraus, arba skieskite jas vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į lėkštę – 350 g. Pietų ar vakarienės metu, jūsų porciją turėtų sudaryti apie 150 g mėsos ar žuvies ir 200 g daržovių, tik ne bulvių ar kruopų. Pusryčiams rinkitės košę ar daržoves.

Kelias dienas per atostogas susilaikykite nuo gyvulinės kilmės maisto, nes taip organizme didės rūgščių balansas, o tai gali tapti daugelio sveikatos bėdų priežastimi. Nepamirškite, kad 80 procentų kasdien suvalgomo maisto turėtų sudaryti augalinės kilmės produktai.

REKLAMA

Saldumynams – atskiras laikas. Nelengva atsispirti saldumynų vilionėms, tačiau valgydami juos pietų ar vakarienės metu tik kenksite sau. 

Tai nereiškia, kad turite juos pamiršti, tiesiog smaližiaukite valanda anksčiau nei pietūs ar vakarienė, arba praėjus dviem valandoms po valgio.

Užkandžiaukite vaisiais. Jei tarp valgymų praalkstate, užkandžiaukite vaisiais, tiesa, nedideliais jų kiekiais, nes kitaip kils cukraus kiekis kraujyje, o tai gali nulemti svorio didėjimą ir maitinti įvairius organizme esančius grybelius. Užkandžiams rinkitės tik vienos rūšies vaisius, nemaišykite jų.

REKLAMA

Su teiginiu, jog atostogų metu pagundų persivalgyti nestinga, sutinka ir Kristina Prieskienytė, „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

 „Pavyzdžiui, Turkijoje penkių žvaigždučių viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipu, pietų ir vakarienės metu būna apie 20 karštųjų patiekalų, 30 rūšių šaltų užkandžių ir daržovių“, - sako K. Prieskienytė. 

Tačiau, pasak jos, viešbučiuose patiekiamų šviežių daržovių ir vaisių gausa leis sveikiau maitintis ir atostogaujant.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų