Ant stalo nešama skaniai atrodanti žalia sriuba. Ragaujantys sako, gardu. Tada svečiams patiekiami ypač dzūkų mėgstami karšti, sodriai raudoni blynai. O desertui saldžiarūgštis putėsis. Ir teigiama, kad šie sotūs gardėsiai gali saugoti nuo vėžio.
,,Bandėm atkreipti dėmesį, kad žmonės mėgsta valgyti skaniai, valgyti daug ir bandėm duoti padegustuoti, kas sveika ir galima sėkmingai išvengti liūdnų pasekmių“, - sako degustacijos iniciatorė Renata Veršinskienė. Patiekalai parinkti pasitelkiant ir senolių išmintį apie vitaminus ir maistines medžiagas.
Renginyje dalyvavusi gydytoja onkologė patiekalų neišpeikė ir savų pasiūlymų pridėjo.
„Ir ne tik šie trys produktai, kur šiandien ragavom, taip daug produktų, tik reikia juos žinoti, tinkamai derinti ir tai tik viena iš priemonių, noriu pabrėžti“, - teigia onkologė Rasutė Rezgienė.
Gydytoja Rasutė sako, kad ir sveikai valgantys turėtų išgirsti ir kitus patarimus. Tai - tikrintis sveikatą. Prevencinėse vėžio programose dalyvauti net nuo 25 metų.
Gydytojai ir kulinarams pritaria ir klebonas. Sako sveikata rūpintis ne laikas, kai liga užpuola. Ir pabara – esą kai kas automobilį geriau prižiūri nei sveikatą.
Pasak onkologų, nuo vėžio gintis reikia visą gyvenimą. Sveikai maitinantis, saugoti figūrą, kvėpuoti švariu oru, skleisti gerą nuotaiką.
Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže.