Kiekvienas ją ragaudamas akimirksniu pajus kalėdinę nuotaiką! O, kad šis itališkas desertas tikrai pavyktų, labai svarbu pasirinkti tinkamo riebumo pieną bei grietinėlę. Kalėdinei Panakotai renkuosi „DVARO“ 35% riebumo grietinėlę bei natūralų „DVARO“ pieną, nes jie tobulai tinka šiam desertui – derinant riebią grietinėlę bei pieną, Panakota pavyksta ne per riebi, lengvesnė, bet tikrai pakankamai kreminė.
8 porcijos
INGREDIENTAI:
· 200 ml 35 proc. riebumo „DVARO“ natūralios grietinėlės;
· 300 ml 3,5 proc. riebumo „DVARO“ pieno;
· 4 – 5 arb. š. cukraus;
· 1 arb. š. vanilinio cukraus;
· 2 cinamono lazdelės;
· ½ arb. š. šviežių apelsinų žievelės;
· 3 arb. š. želatino;
· Keli valg. š. aviečių uogienės;
· Šaldytų uogų papuošimui.
KAIP GAMINTI:
1. Į puodą supilame grietinėlę, pieną, cukrų, vanilinį cukrų bei apelsinų žieveles. Taip pat dedame cinamono lazdeles . Pakaitiname ir nuolat maišome, kol ištirpsta cukrus.
2. Labai mažame kiekyje karšto vandens ištirpiname želatiną. Pilame jį į grietinėlės bei pieno masę. Išmaišome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
3. Supilame į indelius ruošiamą Panakotą ir paliekame kelioms valandoms arba per naktį šaldytuve, kad sustingtų.
Kai Panakota sustingsta, ant viršaus dedame aviečių uogienės. Papuošiame šaldytomis uogomis bei apelsino žievelėmis.
Šaltinis:
Instagram: cukrinisavinėlis
Facebook: Cukrinis Avinėlis
Blogas: cukrinisavinelis.lt