Traškioms krevetėms jums reikės:
1. 300 g valytų tigrinių krevečių (nevirtų);
2. Šiek tiek šviežiai maltų pipirų;
3. Žiupsnelio druskos;
4. 1 stiklinės miltų;
5. 2 vnt. kiaušinių;
6. 100 g panko džiūvėsėlių;
7. 100 g kokoso drožlių;
8. Medinių iešmelių;
9. Augalinio aliejaus gruzdinimui.
Padažui jums reikės:
1. Saujos šviežių mėtų;
2. Saujos šviežios kalendros;
3. Pusės vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
4. 2 valg. šaukštų kokosų grietinėlės;
5. 1-2 valg. šaukštų Sriracha padažo;
6. 200 g mangų tyrės.
Kaip gaminti?
1. Išvalytas krevetes gerai nusausinkite ir perverkite išilgai mediniu iešmeliu iki uodegėlės, kad išsitiestų. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir palikite pasimarinuoti apie 5 minutes. Druska paskaninkite prieš pradėdami paniruoti.
2. Pasiruoškite krevečių paniravimui. Į atskirus indelius supilkite miltus ir išplaktus kiaušinius. Į tą patį indelį supilkite panko džiūvėsėlius ir kokoso drožles ir gerai išmaišykite.
3. Paniruokite krevetes. Krevetę apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir panko džiūvėsėlių su kokoso drožlėmis mišinyje, atidėkite į šalį. Taip kepimui paruoškite visas krevetes.
4. Pasiruoškite azijietišką padažą. Šviežias mėtas ir šviežias kalendras gerai susmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenėlį. Susmulkinkite svogūną, suberkite į dubenėlį kartu su kalendromis ir mėtomis. Sudėkite kokosų grietinėlę, Sriracha padažą ir mangų tyrę, viską gerai išmaišykite.
5. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite maždaug iki 170 °C laipsnių ir dėkite kepti po 4-5 krevetės vienu metu. Kiekviena krevetė turi kepti ne ilgiau nei 1 minutę. Iškepusias krevetes dėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
6. Skanaukite su pasiruoštu azijietišku padažu.
Visą gaminimo eigą savo akimis pamatykite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA: