Ekologiškoms idėjoms persmelkiant gyvenimo būdą sparčiai populiarėja ir atidesnė bei kruopštesnė maisto ruošyba. Vertinamos tos, kurios savo šeimai patiekia ne pirktinius, bet namuose ruoštus produktus. Kad ir įprasta majonezą. Verta pabandyti!
Ingridientai:
5 kiaušinių tryniai
100 gr garstyčių
8 gr druskos
30 ml baltojo vyno
600 ml aliejaus
Gaminimas:
Sumaišyti viską, išskyrus aliejų. Aliejų pilti po truputį, plona srovele, viską maišant iš visų jėgų.
Visi ingridientai turi būti kambario temperatūros (mažiau šansų viską sugadinti). Plakti geriau sunkiam apvaliam dubenyje arba jei naudojat lengvą dubenelį, įsodinkit jį į puodą uždeję ant puodo rankšluostį, kad dubenėlis neslidinėtų ir nesisuktų kol plakat.
Majonezas nerekomenduojamas nėščioms moterims ir mažiems vaikams!
Laikyti tinka iki 5 dienų šaldytuve.