Jums reikės (maždaug 8 lietiniams): Konservuotų avinžirnių skysčio iš 1 skardinės (renkantis žiūrėti, kad sudėtyje nebūtų druskos, tik avinžirniai ir vanduo); 2 puodelių augalinio ryžių pieno; 1,5-2 puodelių miltų (pageidautina persijotų).
Pagardinimui: Banano; Kokosų drožlių; Pistacijų; Liofilizuotų aviečių; Pasirikto skonio sirupo.
Kaip gaminti:
Avinžirnių skystį šiek tiek paplakite, tuomet supilkite augalinį pieną, įberkite truputį druskos bei įsijokite miltus. Tešla turi gautis skystoka, jos tirštumą reguliuokite miltais. Į tešlą įpilkite pora šaukštų aliejaus.
Lietinius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol apskrus. Įdarui įvyniojame bananą, pagardiname sirupu, kokoso drožlėmis, pistacijomis bei liofilizuotomis avietėmis.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @žaliabetnežolė.