„Labai panašus receptas kaip mano mamos, man aną kartą darant ji ir liepė naudoti acto esenciją, bet aš pabijojau, šį kartą pasitikiu Jolantos receptu”, – sako receptą išbandžiusi tinklaraštininkė.
Marinuotų agurkų ingredientai: krapai, serbentų, vyšnių, krienų lapai, česnakas, lauro lapeliai, pipirai, 1 v.š. acto esencijos, 2 v.š. cukraus, 1 v.š. druskos, 1 l. vandens.
Ruošimas:
Į stiklainiukus sudėti nublanširuotus agurkėlius, krapus, česnako skilteles, pipirus, po kelis skirtingus lapelius.
Užvirti marinatą, (vanduo, druska, cukrus) supilti ant agurkų, pridengti dangteliais ir palaikyti kol gerokai atvės.
Nupilti skystį atgal į puodą, pilti acto esenciją dar kartą užvirinti, ir užpylus verdančiu marinatu, uždaryti.
Skanaus!
Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com