Pasak gamtininko Selemono Paltanavičiaus, klevų sula jau pradėjo tekėti. Norinčiuosius paragauti šios sulos S.Paltanavičius ragina paskubėti – neilgai trukus jos gali nebelikti. „Beveik tuo metu, kai pradeda tekėti beržų sula, klevų tuoj pat pasibaigia. Jei ilgesnis pavasaris, beržų sulą galima gerti nors ir iki balandžio vidurio. Jei po labai stiprios žiemos labai įšąla žemė ir pats medis, sula teka labai ilgai“, – tikino gamtininkas.
S.Paltanavičius pabrėžia, kad visuomet labiau laukiama klevų sulos. „Klevų suloje yra iki 4 proc. cukrų, o beržų suloje – cukrų tik apie pusė procento. Klevų sula saldesnė, o beržų mielesnė gaivumu“, – lygina jis. Klevų tekinamos sulos galima paragauti anksčiau, nes šių medžių žievė tamsi ir todėl juos greičiau įšildo saulė.
„Nepamirškime, kad daug kas gamtoje mėgaujasi sula. Voverės aštriais dantimis pragraužia beržų ar klevų žievėje duobutes, iš kurių laižo tekančią sulą, o geniai prakerta medyje skylę, į kurią įkišę snapą geria“, – vardino S.Paltanavičius.