„Užgavėnės pas mus turi tikrai gilias tradicijas. Užgavėnės, tai – žiemos virsmas į vasarą, saulės pergalė prieš tamsą, paskutinis sotus pavalgymas iki Velykų. Senovėje blynai buvo gana dažnas patiekalas mūsų virtuvėje. Blynai buvo panašūs į dabartinius lietinius”, – pasakojo Tomas bei pademonstravo kaip užmaišyti idealių lietinių tešlą bei iškepti tobulai plonus blynus.
„Maišant tešlą lietiniams, svarbu, kad visi ingredientai būtų tos pačios temperatūros, tuomet tešla gausis tolygi, neišsisluoksniuos. Kitas svarbus dalykas – nereikia labai įkaitinti keptuvės, ji turi būti drungna. Vienam blynui užtenka pusantro šaukšto tešlos”, – patarimais dalinosi Tomas.
Kaip iškepti plonus lietinius blynus?
Šefas taip pat pataria į blynų tešlą įpilti šlakelį aliejaus tam, kad kepant blyneliai nepriliptų prie keptuvės. Į kepimo procesą taip pat verta atkreipti dėmesį – keptuvė neturi būti per daug karštai įkaitusi, o tik šiek tiek pašildyta. Taip blyneliai iškeps gražūs, ploni ir gražios spalvos.
Kaip iškepti tobulus lietinius blynus pagal Tomą, žiūrėkite vaizdo įraše
Greiti šaldytų uogų ledai
Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti naminius ledus. Ledai namie gali būti pagaminami greitai ir labai skaniai. Skanu tiekti šalia blynelių, pyragėlio ar valgyti vienus.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše
Karamelinis padažas
Laidos svečias Dominykas Bagdonas – tikras vaflių ir blynų guru. Pasak jo, karamelinis padažas yra puiki idėja ieškantiems kuo pagardinti blynelius ar įvairius kitus desertus. Labai nesudėtingai paruošiamas padažas suteiks puikų skonį.