1 žingsnis: Išimkite orkaitės groteles
Iš orkaitės išimkite groteles ir gerai jas išplaukite šiltu muiluotu vandeniu. Kai kurias groteles galima plauti indaplovėje, bet pirma patikrinkite, kad tai – jūsų atvejis. Groteles tuomet nusausinkite ir pasidėkite į šalį.
2 žingsnis: Išvalykite maisto likučius
Pašalinkite visus orkaitėje užsilikusius maisto likučius.
3 žingsnis: Plaukite orkaitę
Pasidarykite pastos iš trijų dalių valgomosios sodos ir vienos dalies vandens. Matavimai gali būti apytiksliai – svarbu išgauti tinkamą pastos konsistenciją.
4 žingsnis: Pasta ištepkite orkaitę
Valgomosios sodos pasta ištepkite visą orkaitės vidų. Jei yra labai sunkiai pasiekiamų vietų, ant jų pastos tepkite daugiau. Venkite tik orkaitės viduje esančių kaitinimo elementų.
5 žingsnis: Palikite veikti
Uždarykite orkaitę ir palikite pastą veikti pernakt.
6 žingsnis: Išvalykite valgomąją sodą
Sudrėkinkite kempinę ar šluostę ir šiltu vandeniu nuvalykite valgomosios sodos pastą. Gali prireikti kempinę ar šluostę kelis kartus nuskalauti. Jei lieka pridžiūvusių pastos dėmių, naudokite šveistuką ar mentelę.
7 žingsnis: Pasigaminkite acto mišinio
Į nedidelį buteliuką pripilkite acto, perpus maišyto su vandeniu. Išpurkškite juo orkaitės vidų ir tuomet nuvalykite sodos likučius kempine.
8 žingsnis: Įdėkite atgal orkaitės groteles
Galiausiai atgal į orkaitę įdėkite groteles. O dabar jau galite ruošti maistą!