Nustebinkite savo šeimyną!
Jums reikės:
- 4 skiltelės česnako
- Citrinos sultys
- Druska
- 1.5 šaukšto grietinės arba majonezo
- Indiškas karis
- Juodieji pipirai
- Kmynai
- 3 obuoliai
- 1.5 st virtų ryžių
- Višta
Paruošimas:
Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti.
Ruošiame įdarą. Nupjauname obuolio žievelę, po to perpjauname per pusę, išskuobiame ir supjaustome obuolį į kelias dalis bei sumaišome su virtais ryžiais. Pagardiname druska, pipirais, kariu ir įspaudžiame šiek tiek citrinos.
Įdarą sudedame į vištą ir užsiuvame.
Tuomet vištą sutepame grietine arba majonezu ir apšlakstome citrinos sultimis.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir dedame vištą krūtine į dugną.
Dedame į 210-230 laipsnių įkaitintą orkaitę. Į kitą skardą pilame vandenį ir dedame į orkaitės dugną.
Vištą reikia kepti ne mažiau kaip 3 val. Dažnai tikrinkite skardą su vandeniu ir vis įpilinėkite.
Kepdami vištą, dažnai apšlakstykite jos išsiskyrusiomis sultimis.
Vartokite su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais bei daržovėmis.