Kaunietę Birutą būtų galima pavadinti viena aktyviausių ir linksmiausių vlogerių Lietuvoje. Ji – pati vyriausia tinklaraštininkė kulinarė Lietuvoje. Tačiau kaip garbaus amžiaus moteris sugalvojo pradėti kurti savo tinklaraštį „Romas and Mo“? O gi gana paprastai – ją tai padaryti įkalbėjo būtent anūkas Romas.
„Gal ir svajojau kažkada apie tokią veiklą. Čia mano tas anūkas užsimanė, bet man labai smagu kurti su juo“, – juokiasi Biruta
Šaldytuvas tarsi parduotuvė
Pas Birutą namuose apsilankiusi „Kulinarinis detektyvas“ komanda nusprendė pasidomėti, kas slepiasi moters šaldytuve. Laidos vedėjas Alfas Ivanauskas stebėjosi, kad tokį šaldytuvą būtų galima pavadinti mini parduotuve.
„Iš tiek produktų galėčiau pagaminti gal penkiasdešimt patiekalų“, – šyptelėjo jis.
Ir iš tiesų jis neklydo, Birutos šaldytuve galima rasti ne tik gausybę šviežių daržovių, kumpelių, bet net ir tokių įdomesnių produktų kaip kanapių sėklų aliejus.
„Jūs tik pažiūrėkite, kiek čia visko slepiasi – rūkyta mėsa, skilandis, lašinukai, kumpeliai, vynuogės, kiauliena, karbonadai, šviežia lašiša ir kiek daug marinuotų produktų. Štai, kaip gerai šiais laikais gyvena pensininkai“, – stebėjosi laidos vedėjas.
Biruta atskleidė, kad viską ji marinuoja pati ir visus produktus perka ne parduotuvėse, o pas ūkininkus.
Daržoves mišrainei verda atskirai
Tinklaraštininkė kulinarė moteris kartu su Alfu laidos metu pagamino itin skanias ir sveikas salotas su lašiša bei atskleidė, kaip tinkamai išvirti daržoves baltai mišrainei.
Pasirodo, moteris bulves verda su lupena, nes taip jose išlieka visi vitaminai, o morkas ir kiaušinius verda atskiruose puoduose, taip daržovės vėliau nesukrenta.
Biruta anksčiau yra dirbusi Kauno kavinėse, o savaitgaliais padėdavo vestuvėse bei įvairiuose renginiuose, todėl moteris puikiai žino, kaip pasigaminti greitus ir itin gardžius patiekalus.
Daugiau Birutos receptų galite rasti čia.