Apelsinų žievelėse yra natūralaus aliejaus, kuris gali būti naudojamas daugelyje namų ūkių ir gali suteikti namų prietaisams naują gyvybę, rašo gormsenappliance.net.
Štai penki būdai, kaip apelsinų žievelės gali būti naudingos virtuvėje:
Pagerinkite atliekų kvapą
Šiukšlės gali kvepėti nemaloniai, ypač esant šiltesniam orui. Suteikite gaivų, citrusinių vaisių kvapą, susmulkindami saują apelsinų ar šviežių citrusinių vaisių žievelių. Į mišinį įpilkite porą ledo kubelių, kad išvengtumėte užsikimšimų ar riebalų sankaupų.
Suteikite savo prietaisams blizgesio
Apelsinų žievelėse esantis aliejus yra puiki valymo priemonė ir suteikia nerūdijančio plieno prietaisams chromo spalvos blizgesį. Žievele švelniai nuvalykite pirštų atspaudus nuo šaldytuvo, viryklės ir mikrobangų krosnelės paviršiaus.
Įneškite šviežumo į savo šaldytuvą
Kaupkite žieveles ir laikykite šaldytuve, kad išliktų šviežios. Kai sukaupsite pakankamai, džiovinkite žieveles orkaitėje žemoje temperatūroje kol išdžius. Sumalkite jas, sumaišykite lygiomis dalimis su soda ir laikykite šaldytuve ‒ jis kvepės dangiška gaiva!
Panaikinkite kvapus mikrobangų krosnelėje
Apelsinų žievelės taip pat gali padėti jūsų mikrobangų krosnelei atsikratyti baisių kvapų. Prieš valydami mikrobangų krosnelę, dubenyje apelsinų žieveles užpilkite trupučiu vandens ir kaitinkite 60 sekundžių. Kai atidarysite dureles, rūgštus kvapas bus išnykęs, teliks išvalyti mikrobangų krosnelės vidų.
Pasigaminkite valiklį
Norėdami pasidaryti efektyvų ir pigų valiklį, į dubenį su apelsinų žievelėmis įpilkite baltojo acto. Palikite savaitei ar dviem, tada actą supilkite į purškimo buteliuką ir turėsite itin lengvą ir aplinkai saugų valymo tirpalą!
Taupykite pinigus, nepirkdami brangių valymo priemonių ‒ naudokite apelsinų žieveles savo virtuvėje! Žieveles kaupkite maišelyje, laikykite jas šaldytuve, o jas išėmus, virtuvė kvepės gaiva.