Nieko nėra nemaloniau nei nusipirkti maisto dėžučių, kurios turėtų būti atsparios dėmėms, bet po vieno naudojimo jau pasidengia oranžiniais nešvarumais.
Pakanka vieną kartą įdėti užsilikusią lazanijos porciją ar bet ką su pomidorų padažu ir tas permatomas plastikas daugiau niekada nebebus permatomas. Net ir ant aukščiausios kokybės medžiagų anksčiau ar vėliau atsiranda nedailiai atrodančių gelsvų dėmių.
Pataria vengti plastikinių dėžučių šildymo mikrobangų krosnelėje
Maistą tirianti mokslininkė ir „Nali Consulting“ direktorė Natalie Alibrandi sako, kad itin rūgštingi maisto produktai, pavyzdžiui, pomidorų padažas, visuomet išteps plastiką, ypač jei jį dėžutę dėsite dar šiltą ar šildysite. N. Alibrandi pataria apskritai vengti plastikinių dėžučių šildymo mikrobangų krosnelėje. Ji sako, kad geriausia tam rinktis stiklinius indus, rašo dailystar.co.uk
Išpurškite aliejumi
Tačiau tiems, kurie maistą kilnoti iš vienos dėžutės į kitą tingi ar neturi laiko, tai nėra geriausia išeitis. Taigi, socialinio tinklo „Reddit“ naudotojai sumanė kitą būdą išvengti tokių dėmių, o N. Alibrandi pritaria, kad tai – puiki mintis. Teigiama, kad plastikines maisto dėžutes prieš į jas ką nors dedant pakanka išpurkšti maistui priskresti neleidžiančiu aliejumi. Dar vienas privalumas – taip maistą iš jų išimti bus labai lengva, o ir dėmės nelips.
N. Alibrandi sako: „Riebalai sukuria barjerą tarp dėžutės ir maisto, todėl maistas iš dėžutės lengvai išslys, o dėmių nepaliks.“
Tačiau ji pataria, kad geriausia visgi rinktis stiklines dėžutes:
„Vis dėlto geriausias būdas užkirsti dėmėms kelią yra pomidorų padažo turinčius patiekalus dėti į stiklines dėžutes.“