• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą viduryje savaitės švenčiamos Joninės kelia papildomų rūpesčių, kaip ir kur jas sutikti, kaip tarp darbų spėti paruošti vaišes Jonams ir Janinoms bei, galiausiai, ką gaminti. Apie tai „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) rekomenduoja pagalvoti dar šiandien, o rytoj visus kviečia į netradicines Joninių sutiktuves sostinės centre su DJ muzika ir kepsninėmis ant prekybos ir pramogų centro „Ozas“ stogo.

Šią vasarą viduryje savaitės švenčiamos Joninės kelia papildomų rūpesčių, kaip ir kur jas sutikti, kaip tarp darbų spėti paruošti vaišes Jonams ir Janinoms bei, galiausiai, ką gaminti. Apie tai „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) rekomenduoja pagalvoti dar šiandien, o rytoj visus kviečia į netradicines Joninių sutiktuves sostinės centre su DJ muzika ir kepsninėmis ant prekybos ir pramogų centro „Ozas“ stogo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Planuodami šventę atvirame ore, šiandien apsispręskite, kokią mėsą rytoj kepsite. Jei planuose – visos vištos kepimas, tuomet geriausia ją marinate palikti per naktį, tačiau blauzdelėms ar filė užtenka ir kelių valandų. Ruošdami marinatą mėsai, derinkite dvi sudedamąsias dalis – rūgštį, pavyzdžiui, citrusinių vaisių – žaliųjų citrinų, apelsinų sultis, vyno actą, ananasus, kivius, jogurtą, ir aliejų. Viską pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis“, – pataria VMG komandos lyderis Alfas Ivanauskas ir paneigia mitą, jog geriausią mėsą marinuoti su majonezu.

REKLAMA

Pasak jo, marinuojant mėsą prieskonių mišiniu, svarbu jo netrinti per stipriai – taip pažeidžiama mėsos faktūra ir rizikuojama padauginti prieskonių. „Prieš kepdami mėsą nepamirškite jos nusausinti popieriniais rankšluoščiais – labai drėgni kepsniai nepaskrunda. Ir galiausiai – nekilnokite labai dažnai kepsninės dangčio ir nevartykite mėsos. Geriausią skonį kepsniai įgauna tada, kai kuo ilgiau išbūna neliečiami, išskyrus, žinoma, šašlykus“, – sako A. Ivanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Nusprendusiems Joninėms lauke ant kepsninių kepti kiaulieną, jis primena, jog nugarinė yra kietesnė nei kiaulienos išpjova, todėl ją kepti reikės ilgiau. „Kelias minutes iš abiejų pusių palikę virš karštų žarijų, nugarinę toliau apie 20 minučių kepkite netiesioginės kaitros zonoje. Išpjovos kepsnius netiesioginėje kaitroje reikia laikyti perpus trumpiau. Tuo tarpu sprandinės kepsneliai ar šašlykai – vienas greičiausiai paruošiamų kiaulienos patiekalų. Šašlykus nuolat vartydami iškepsite per 15–30 minučių, o kepsnelių vienai pusei teks skirti po 10 minučių“, – teigia A. Ivanauskas.

Dar daugiau VMG lyderio ir jo komandos patarimų, kaip pasiruošti ir lauke ant kepsninės išsikepti gardžius bei sveikus patiekalus, vilniečiai ir sostinės svečiai išgirs jau rytoj, nuo 15 val. atvykę ant prekybos ir pramogų centro stogo. Be VMG pamokų čia jų laukia galimybė patiems išsikepti kepsnių, jų mažyliams – zefyrų, pažaisti krepšinį, padūkti ant batuto ir taip originaliai sutikti Jonines bei pasveikinti Jonus ir Janinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų