Padažui reikės:
- 100 g majonezo
- 20 g Sriracha padažo
- 20 g kečupo
- 10 g medaus
- 2 skiltelių česnako
Krevečių marinatui reikės:
- 250 g krevečių uodegų
- 1 a. š. saldžios paprikos
- ½ a. š. rūkytos paprikos
- Žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio baltymo
Paniruotei reikės:
- 2 v. š. miltų
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo
- ½ a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. druskos
Salotoms reikės:
- 10 g svogūnų laiškų
- ½ „Iceberg“ salotos
- 1 avokado
- 1 laimo
- 1 pak. mažų tortilijų
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
- Sumaišyti padažo ingredientus.
- Sumaišyti visus krevečių marinato ingredientus, dėti krevetes.
- Viską gerai išmaišius marinuoti 30 min.
- Sumaišyti paniruotės ingredientus.
- Gautame mišinyje apvolioti krevetes ir virti įkaitintame aliejuje 3 min.
- Iškepusias krevetes sumaišyti su padažu.
- Salotoms „Iceberg“ salotą, avokadą supjaustyti, užtarkuoti laimo žievelę, pašlakstyti laimo sultimis ir viską išmaišyti.
- Tortilijų paplotėlius pakaitinti sausoje keptuvėje.
- Ant tortilijos dėti salotas, o ant viršaus - krevetes.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!