Visados pataikau tiesiai į dešimtuką, patiekdama jį su bulvių koše.
Reikės:
kiaulienos kumpis: 1 kilogramo
svogūnai: 2 (dideli)
morkos: 1 (didelės)
česnakas: 3 skiltelių
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
miltai: 1 valgomojo šaukšto
vanduo: 300 mililitrų
grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
druska: pagal skonį
pipirai: žiupsnio
prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
Iš pradžių kiaulienos kumpį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (aš pjaustau maždaug 2-3 kąsnių dydžio).
Tuomet pabarstykite prieskoniais ir palikite mažiausiai 30 minučių pasimarinuoti.
Svogūnus ir česnaką nulupkite bei supjaustykite smulkiais gabaliukais.
Keptuvėje pakepinkite svogūnus su česnaku iki gražios auksinės spalvos.
Tada sudėkite mėsos gabaliukus ir juos apkepkite.
Pilkite vandenį, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir patroškinkite maždaug pusvalandį.
Pabarstykite miltais, gerai išmaišykite, sudėkite grietinę, padažą ir patroškinkite dar maždaug 10 minučių. Liko tik patiekti ir lepintis!
Šaltinis: Kviečiu į virtuvę