Tešlai reikės:
- 700 gr cukinijos tarkių
- 400 gr cukraus
- 300 gr miltų
- 120 gr sviesto
- 160 gr juodojo šokolado
- 100 gr kakavos
- 4 kiaušinių
- 2 a. š. kepimo miltelių
Kremui reikės:
- 300 gr kreminio sūrio
- 200 gr kambario temperatūros sviesto
- 2 šaukštų cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkuokite smulkia tarka ir gerai nuspauskite, kad iš tarkių ištekėtų kuo daugiau vandens, jie turi būti kuo sausesni. Sviestą ištirpinkite ir palaukite kol šiek tiek atvės.
Visus sausus ingredientus suberkite į dubenį ir išmaišykite. Atvėsusį sviestą išplakite su kiaušiniais ir viską supilkite į miltus. Gerai išmaišykite ir sudėkite cukinijų tarkius ir vėl išmaišykite.
Šokoladą susmulkinkite ir suberkite į tešlą ir vėl išmaišykite. Pyrago tešlą supilkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Kol kepa pyragas galite paruošti kremą. Kreminį sūrį, sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės. Kremu dekoruokite jau atvėsusį pyragą.
Daugiau K. Starkienės patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.