Iš normos užsipila 4 – 0,7 l stiklainiai.
- Cukinijos jaunos.
Marinatui:
- 1,5 l vandens;
- 2,5 v. š. druskos;
- 100 ml cukraus;
- 250 ml acto;
- 1 v. š. ciberžolės;
- Krapų žiedai;
- 2 lauro lapai;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 – 4 juodieji ir kvapieji pipirai žirneliais.
Stiklainius išplauname, gerai iškaitiname. Išverdame marinatą.
Cukinijas gražiai nuplauname ir supjaustome stambesniais griežinėliais.
Cukinijų griežinėlius dedame į puodą su marinatu ir pakaitiname keletą min.
Išgriebiame ir sudedame į stiklainius.
Marinatą dar kartą užverdame.
Pilame į stiklainius. Gerai užsukame. Statote dangteliais žemyn ir užklojame storu rankšluosčiu.
Leidžiame pilnai atvėsti.