• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

„Skanus ir sveikas maistas gali būti gaminamas tik iš aukščiausios kokybės maisto produktų, todėl tiekėjų atrankai skiriame ypatingą dėmesį“, - sako ugdymo įstaigoms maistą gaminančios VšĮ „Kretingos maistas“ vadovė Alisa Norkuvienė, atskleidžianti, kad įmonė per beveik 15 veiklos metų yra įsivedusi griežtą tiekėjų atrankos sistemą, pro kurią neprasprūsta nepatikimi tiekėjai.

„Skanus ir sveikas maistas gali būti gaminamas tik iš aukščiausios kokybės maisto produktų, todėl tiekėjų atrankai skiriame ypatingą dėmesį“, - sako ugdymo įstaigoms maistą gaminančios VšĮ „Kretingos maistas“ vadovė Alisa Norkuvienė, atskleidžianti, kad įmonė per beveik 15 veiklos metų yra įsivedusi griežtą tiekėjų atrankos sistemą, pro kurią neprasprūsta nepatikimi tiekėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrankai negaili laiko

Pasak „Kretingos maisto“ vadovės, įmonė nuolatos stebi Lietuvos maisto žaliavų ir produktų tiekėjų rinką, yra susidariusi išsamų tiekėjų sąvadą ir periodiškai analizuoja juos.

REKLAMA

„Negailime laiko ir pastangų, norėdami atsirinkti patikimus tiekėjus, iš kurių tiekiamų maisto produktų mūsų virėjos ruošia sveiką ir vaikams vertingą maistą. „Kretingos maisto“ darbuotojai kruopščiai tikrina informaciją apie esamus ir potencialius maisto produktų bei žaliavų tiekėjus, analizuoja jų siūlomą asortimentą, kuris griežtai privalo atitikti vaikų mitybai keliamus reikalavimus, vertina nustatytų kokybės standartų laikymąsi ir technines galimybes, lankstų ir suderintą pristatymo grafiką“, - pasakojo A. Norkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonėje visa surinkta informacija yra susisteminama ir perduodama „Tiekėjų atrankos komisijai“, kuri įvertina galimus tiekėjus ir juos suskirsto į patikimus, potencialius ir nepatikimus.

„Dėl bendradarbiavimo tariamės tik su patikimais ir potencialiais tiekėjais. Ir tik po derybų, reikalavimų ir sąlygų suderinimo pasirašome sutartį.“, - sakė „Kretingos maisto“ vadovė, pridurdama, kad net ir sudarius sutartį, tiekėjai ir toliau yra periodiškai tikrinami ir stebimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviška produkcija skanesnė ir vertingesnė

Vienos iš didžiausių maisto tiekimo įstaigų Lietuvoje vadovė tikina, kad atsirenkant maisto tiekėjus, pirmenybė visada teikiama lietuviškiems maisto produktų ir žaliavų gamintojams bei tiekėjams. „Lietuvoje išaugintos daržovės, vaisiai, mėsa ar kiti produktai yra ne tik skanesni, sveikesni bet ir turi daugiau vertingų medžiagų. Priešingai, nei atvežtiniai iš tolimų kraštų, lietuviški produktai nėra apdorojami cheminėmis medžiagomis“, - sakė A. Norkuvienė.

REKLAMA

Rinktis lietuviškus vaisius ir pieną įmonė skatina ir moksleivius. Vaikams mokyklose nemokamai jau eilę metų dalija vaisius, pieno produktus, vykdo programas „Pienas vaikams“ ir „Vaisių vartojimo skatinimas mokyklose“. Vadovė tikisi, kad šios iniciatyvos vaikus nuo mažens pratins valgyti sveikai ir rinktis lietuviškus produktus.

REKLAMA

„Kretingos maistas“, per dieną maistą paruošia dideliam būriui ugdymo ir švietimo įstaigų, o produktus ir žaliavas iš lietuviško verslo perka ir vedama noru padėti vietiniam verslui.

„Dirbdami esame solidarūs su Lietuvos augintojais, gamintojais ir tiekėjais. Norime suteikti jiems galimybę dirbti ir plėsti savo ūkius, verslus įvairiuose šalies regionuose. Tik svarbu, kad jie išlaikytų aukščiausią produktų kokybę“, - pasakojo „Kretingos maisto“ vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekviena siunta kruopščiai tikrinama

Tiekėjai įsipareigoja į valgyklas pieno produktus, mėsą, duoną ir kitus gaminius pristatyti bent 3 kartus per savaitę, o daržoves, vaisius ir kitus produktus 1-2 kartus per savaitę. Tiesa, prieš maisto produktams ir žaliavoms pasiekiant „Kretingos maisto“ virtuves, kiekviena atvežta maisto žaliavų ir produktų partija priėmimo metu yra visada patikrinama virėjų.

REKLAMA

„Į virtuves tiekėjams atvežus maisto produktus ir žaliavas, „Kretingos maistas“ virtuvės darbuotojos vadovaujasi geros higienos praktikos taisyklių viešojo maitinimo įmonėms, keliamais reikalavimais ir „Maisto saugos“ vadybos sistemos procedūromis, tikrina produktų kokybę, galiojimo terminus, vertina vizualiai, jusliškai, matuoja jų temperatūrą, patikrina, ar pakuotės nėra pažeistos“, - pasakojo A. Norkuvienė.

REKLAMA

Virėjoms aptikus netinkamą ar besibaigiančio galiojimo produktą, darbuotojos jo nepriima ir tiekėjas turi jį kuo skubiau pakeisti tinkamu. „Kretingos maisto“ vadovė pastebi, kad dėl griežtos išankstinės atrankos, tokių atvejų pasitaiko itin retai, o maisto produktai virtuvėse taip pat ilgai neužsibūna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Produkcijos užsakymus darbuotojos atlieka laikantis požiūrio, kad geriau dažniau, bet po mažiau. Todėl nesunaudotų produktų pasitaiko retai. Nebetinkamus naudoti maisto produktus išveža ir utilizuoja specializuotos įmonės“, - sakė „Kretingos maisto“ vadovė.

VšĮ „Kretingos maistas“ daug dėmesio skiria maitinimo paslaugos kokybei, aptarnavimui, moko virėjas būti mandagiomis ir prašo bendrauti su ugdymo įstaigų vadovais, pedagogais ir vaikais. Nuolat pasiteirauti jų nuomonės ir pasistengti, jog išsakyti pageidavimai ar pastebėjimai būtų įgyvendinti ir perduoti įmonės administracijai.

Jeigu turite pasiūlymų, pageidavimų ar pastabų, maloniai prašome skambinti nemokama VšĮ „Kretingos maistas“ kokybės linija 8 800 51010 arba rašyti el.p. [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų