Lietuvos paprikų augintojai atskleidžia, kaip juos valgyti, kad būtų ir sveika, ir dusti nuo deginančio aitrumo netektų.
Aitriąsias paprikas jau kelerius metus auginanti Jurgita demonstruoja, kaip pasiruošti lengvą ir ne tokį ekstremalų užkandį aštriamėgiams. Šias virtų burokėlių, kriaušių ir avokado salotas Jurgita skanina įvairiomis konservuotomis aštriosiomis paprikomis.
Specializuotame ūkyje jas auginančios moterys sako, kad daugumą jų galima lengvai užauginti ant palangės, o štai su pačiom aštriausiom juokauti pavojinga.
Kai pirmą kartą augindamos pačią aitriausią pasaulyje papriką ūkininkės ją bandė supjaustyti ir viena pasikasė veidą, akies obuolio nudegimus teko gydytis ne vieną mėnesį.
O štai maistą tyrinėjantys mokslininkai atrado, kad tokios paprikos gali išgelbėt žmoniją nuo visuotinio nutukimo. Esą jomis šertos žiurkės turi kur kas mažiau kūno riebalų.
Mokslininkai pripažįsta, kad paprikose esančios medžiagos gali būti ateities kovos būdas su nutukimu. Tam antrina ir mokslo kavinės direktorė.
Ji po savo sparnu glaudžia jaunus, inovatyvius verslininkus, kurie eksperimentuoja su maistu ir kuria naujus produktus, ne tik malšinančius alkį, bet ir sveikatinančius.
Maisto ekspertės sako, kad aitriosios paprikos veikia ne tik fermentus. Suvalgius aštriai išpila karštis, pagreitėja medžiagų apykaita. Beje, aštriai daug neprivalgysi ir kur kas greičiau ateina sotumo pojūtis.
Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: