„Net yra atlikti tyrimai, kad moterų, kurios nėštumo metu vartojo daugiau daržovių ir vaisių, vaikai daug mieliau juos vartoja. Tuo tarpu matome, kad mokyklose vaikai labai nenoriai tuos vaisius ir daržoves valgo”, - sakė A. Kranauskas.
Jis pažymi, kad nors ir Lietuvos mokyklose prieš keletą metų buvo įvesta sveiko maisto sistema, iš mokyklų išmesti visi nesveiki produktai, pastebima, kad daržovės, kurios vaikams privalomai dedamos į lėkštę, dažnai paliekamos. Tai, anot A. Kranausko rodo, kad pačiose šeimose nėra augalinio maisto vartojimo kultūros.
„Daržovės ir vaisiai turi skaidulinių medžiagų, vitaminų, antioksidantų, kurie saugo žmogaus sveikatą nuo infarkto, insulto, cholesterolio kaupimosi, nuo žarnų vėžio, kuris yra viena didžiausių mirties priežasčių”, - vaisių ir daržovių naudą išskiria A. Kranauskas.
Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite ČIA.