Į stiklainį: krapų; juodųjų serbentų lapų; vyšnių lapų.
Marinadui, 1 litrui vandens: 2 valg. šaukštų druskos (plokščio, be kalnelio); 1 valg. šaukšto cukraus (plokščio, be kalnelio); 100 g acto (9%).
Prieskonių: juodųjų pipirų žirneliais; česnako skiltelių.
GAMINIMAS
Į stiklainį sudedame lapus, krapus, išplautus ir nusausintus agurkus.
Užverdame vandenį, suberiame druską ir cukrų. Verdame, kol viskas ištirps. Nuimame verdantį vandenį nuo ugnies ir pilame į stiklainį ant agurkų, uždengiame dangteliu (bet neužsukame, tiesiog, kad nieko neįkristų).
Paliekame apie 2-4 val., kol atauš.
Išpilame marinadą atgal į puodą ir vėl verdame. Į stiklainius įdedame juodųjų pipirų žirneliais, kelias česnako skilteles. Užvirus marinadui įpilame acto, išmaišome.
Nuimame nuo ugnies ir vėl pilame į stiklainius ant agurkų iki pat stiklainio viršaus (kad viską apsemtų). Užsukame dangteliais ir viskas.
Šaltinis: Baltoje lėkštėje