Tik nemanykite, kad žiemos pietūs - tai šaldytas maistas. Dauguma apsnigtuose regionuose gyvenančių žmonių „baltaisiais“ mėnesiais šildosi tradiciniu sočiu ir šiaip jau švelnaus skonio maistu.
Olandija: Stamppot
Šis tradicinis olandiškas žiemos patiekalas, visiškai atitinka „patogaus“ maisto apibūdinimą: visiškai nesunkus pagaminti, susideda iš bulvių košės, bet kokios rūšies sutrintų daržovių (kalafiorai, špinatai, moliūgai, ropės ir t.t.) ir svarbiausia - patiekiama su dideliais gabalėliais pjaustyta parūkyta dešra.
Kur paragauti: restorane Greetje, prie Amsterdamo kanalų, išskirtinai dekoruotame kaip Hanso Brinkerio namai ir siūlančiame tik olandų virtuvės tradicinius patiekalus.
Japonija: Oden
Šį karštąjį japonišką puodą sudaro žuvies pyragaičiai, kietai virti kiaušiniai, sojų sūris, baltųjų ridikų skiltelės ir viskas ką tik norisi pridėti. Viskas troškinama ant lėtos ugnies, žuvies sultinyje su šiek tiek aštrių garstyčių, o troškinamas su vištienos sultiniu patiekalas padės įveikti slogos simptomus.
Kur paragauti: Tokijuje esančioje Otafuku mamos ir tėčio virtuvėje, kurioje buvo tobulinamas šio patiekalo receptas net nuo 1915 metų.
Švedija: Mėsos kukuliai
Švediją juokais galima pavadinti „pasauline mėsos kukulių sostine“. Šis tipinis žiemos patiekalas yra patiekiamas su marinuotais agurkais, bulvių koše ir mėlynėmis.
Kur paragauti: patys skaniausi mėsos kukuliai gaminami Stokholmo senamiestyje, Den Gyldene, restorane veikiančiame nuo 1722.
Kanada: Caribou
Kvebekas maišo degtinę su brendžiu, cheresu ir kanadietišku porto vynu, tai kokteilis, kuris derinamas su vietiniu žiemos racionu: virtomis pupelėmis ir kumpiu.
Kur paragauti: kiekvienoje taurėje, Kvebeko miesto žiemos festivalyje, kuris vyks ir šių metų sausio 28 - vasario 13 dienomis.