Sultiniui reikės:
- 3 kg vištos kaulų
- 6 l šalto vandens
- Morkos
- Svogūno
- 5 pievagrybių
- Kelių česnako skiltelių
- Krapų kotelių
- Kelių lauro lapelių
- Kelių šaukštų obuolių acto
- Nedidelio gabalėlio imbiero
Gaminimo eiga:
Nuplauti kaulus, nuo jų nupjauti kuo įmanoma daugiau riebalų, nuimti odeles. Į didelį puodą sudėti kaulus, juos užpilti šaltu vandeniu ir statyti ant gerai įkaitintos viryklės. Laukti, kol vanduo artės prie virimo, kol pradės kilti putos – jas reikia išgriebti. Neleisti vandeniui pilnai užvirti, kad jis pradėtų kunkuliuoti, reikia pastoviai maišyti.
Kai putos nebesiformuoja, sumažinti ugnį ir sudėti daržoves – morką, svogūną, česnaką, gabalėlį imbiero, lauro lapus, krapų kotelius, pievagrybius. Įpilti kelis šaukštus obuolių acto. Pievagrybiai naudojami kaip kempinė – jie sugeria visus likusius riebalus. Sultinį palikti 8 valandom. Kartas nuo karto patikrinti, ar sultinys nepradėjo per daug virti – jis turi truputį šilti.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































