• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros dažniausiai niekas neįsivaizduoja be ant laužo keptos mėsos ar daržovių. Nors kartais ir atrodo, kad „gamtoje viskas skaniau“, tačiau būtina pasirūpinti savo sveikata ir atsargiai rinktis, ką ir kaip valgyti.

Vasaros dažniausiai niekas neįsivaizduoja be ant laužo keptos mėsos ar daržovių. Nors kartais ir atrodo, kad „gamtoje viskas skaniau“, tačiau būtina pasirūpinti savo sveikata ir atsargiai rinktis, ką ir kaip valgyti.

REKLAMA

„Pirmiausia reikia nustoti čirškinti taip stipriai, nes daug kas sako, kad pati skaniausia dalis ta, kuri tamsiai ruda arba juoda. Ten jau yra kancerogeninės medžiagos ir pirmas patarimas yra anksčiau nuimti nuo griliaus“, - sako sveikos mitybos ekspertė Vaida Kurpienė.

Anot specialistės, svarbu ir taip, kaip mėsa yra ruošiama dar iki kepimo.

„Marinuoja mineraliniu gazuotu, marinuoja įvairiais produktais, kas turi daug rūgšties – nuo pomidorų iki kivių, svogūnų tyrės. Tiesiog išbandyti, pasirinkti tai, kas jums skaniausia, bet negalite žinoti, kol nepabandėt“, - laidoje „Vasaros gidas“ sakė mitybos specialistė.

Vaida Kurpienė į kepsninėje ruošiamą maistą siūlo žiūrėti kūrybiškiau. Ant grotelių galima kepti žuvį, varškės sūrį, grybus ar daržoves. Taip pat siūlo neapsiriboti vien tik kiauliena.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu renkatės riebią mėsą, tai dalis žmonių turėtų rinktis ganėtinai mažą porciją“, - sako V.Kurpienė. Anot moters, nors mėsa gali atrodyti liesa, tačiau nesunku apsigauti – daugelio mėgstama kiaulienos sprandinė tikrai bus riebi.

Kalakutienos šašlyko porcija, dietologų skaičiavimu, turi net tris kartus mažiau kalorijų, nei kiaulienos. Be to, ji kur kas geriau virškinama. Todėl nesijausite tokie apsunkę.

Išsamiau žiūrėkite laidos „Vasaros gidas“ vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų