Lietuviška virtuvė taip pat gali būti itin gurmaniška. Nors kurapkos – pakankamai reta prekė parduotuvėse ir turguose, tačiau verta jų pasidairyti. O suradus – pavaišinti šeimą ir draugus itin gurmaniškais pietumis!
Ingridientai:
4 kurapkos (po 200 g)
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
4 šoninės griežinėliai
4 šaukštai aliejaus
1/4 l raudonojo vyno
50 g kumpio
1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas pomidorų tyrės
1 šaukštas serbentų drebučių
1/8 l grietinės
1 šaukštelis krakmolo
Gaminimas:
Kurapkas nuplauti, nusausinti, odą įtrinti druska ir pipirais. Krūtinėles apdėti šoninės gabalėliais ir surišti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti kurapkas. Supilti 2/3 raudonojo vyno ir 30 minučių troškinti uždengtoje keptuvėje. Patroškinus paukščius apversti.
Nuluptą svogūną ir kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais. Pakepinti su sviestu, sudėti likusius komponentus ir 10 minučių troškinti.
Į keptuvėje likusius riebalus supilti likusį raudonąjį vyną, šiek tiek pavirti, kol sutirštės. Padažą pagardinti pagal skonį ir patiekti padažinėje.