Reikės: 250 g miltų 140 g šalto sviesto 1 kiaušinio 2 šaukštų vandens truputį druskos 250 g triušio mėsos 1 nedidelės cukinijos 0,5 baklažano 0,5 paprikos 0,5 svogūno perlinių kruopų 1 morka 2 skiltelės česnako druskos pipirų čiobrelių
Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve. Truputį tešlos atidėkite, reikės pyrago viršui. Iš tešlos iškočiokite skritulį kepimo indui aplipdyti, subadykite šakute ir dar pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Triušieną išvirkite ir nuimkite nuo kaulo, smulkiai supjaustykite. Išvirkite perlines kruopas. Į keptuvę sudėkite supjaustytą mėsą, susmulkintą cukiniją, baklažaną, morkas, svogūną, įpilkite truputėlį daržovių sultinio ir viską pakepinkite apie 10 minučių. Kai baigs kepti, sukrėskite virtas perlines kruopas, įberkite truputį druskos, pipirų, čiobrelių ir išmaišykite. Atšalusia tešla apspauskite kepimo indo dugną ir šonus, sudėkite įdarą, viršų užklokite likusia iškočiota tešla. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30–40 min. Skanaus.
Neringos Laurinaitienės iš Kauno, kuri dalyvavo „Moters savaitės“ kulinariniame konkurse, receptas