• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai Lietuvoje nei vienas Kūčių stalas nebūna be skaniosios silkės. Ją lietuviai mėgsta valgyti atskirai – ir mišrainėse, ir ant sumuštinių. Žinomiausias ir tikriausiai populiarus patiekalas – silkė pataluose.

9

Tikriausiai Lietuvoje nei vienas Kūčių stalas nebūna be skaniosios silkės. Ją lietuviai mėgsta valgyti atskirai – ir mišrainėse, ir ant sumuštinių. Žinomiausias ir tikriausiai populiarus patiekalas – silkė pataluose.

REKLAMA

Silkė yra labai skani, bet, kaip ir kitas žuvis, ją pirmiausia reikia gerai nuvalyti, rašoma worldrecipes.eu/lt. 

Iš pradžių pasiruošiame patogią darbo vietą, kad būtų patogu darinėti silkę. Ant pjaustymo lentelės uždedame maistinę plėvelę. Kai jau baigsite darinėti silkę, nereikes plauti lentos nuo įkyraus silkės kvapo.

Dabar galite užsiimti žuvimi. Pradžioje nupjauname galvą, uodegą ir tik tuomet galite pereiti prie pagrindinės dalies.

Tuomet perpjauname silkės pilvą.

Tada iš ten išimame visus vidurius.

Dabar silkę išplėtusios per pjūvį, padedame ant lentelės.

Tuomet stipriai ją prispaudžiame.

Paskui reikia ją atversti ir surasti stuburo pradžią, kuri yra netoli uodegos dalies.

Suradę pirštais stuburą, už jo patempiame. Kartu su stuburu tu ištrauksi praktiškai visus kaulus.

Po to silkę jau galite supjaustyti dailiais gabaliukais. Galima tiesiog šitaip patiekti į stalą, arba pagaminti silkę pagal norimus receptus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų