Virtuvės šefas lankėsi Kačerginėje, kur Dovilė kartu su šeima neseniai pasiūlė lietuviams naujieną – fermentuotą česnaką, dar vadinamą juoduoju česnaku.
Lietuviai seniai pamilo česnakus ir jais gardina viską, ką tik galį, tačiau juodasis česnakas nuo įprasto česnako skiriasi it diena ir naktis: jis neturi nemalonaus kvapo, aštraus skonio ir gali būti naudojamas ne tik mėsai, bet ir desertams gardinti.
Išklausęs pasakojimų apie fermentuotų česnakų gamybos procesą ir išragavęs įvairiausių produktų su juoduoju česnaku, Gian Luca į virtuvę įnešė itališkos dvasios ir parodė, kaip pasigaminti itališkus gniocchi, pajautintus jautiena bei juodojo česnako ir kiaušinio trynių padažu.
Itališki virtinukai su juodojo česnako padažu
Reikės: 500 g. kvietinių Ekstra miltų; 7 vnt. kiaušinių trynių virtinių tešlai; 2 vnt. Feel the beef jautienos kumpio didkepsnių; saujos parmezano; juodojo česnako; 6 vnt. kiaušinio trynių padažui; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus; sviesto; šviežio rozmarino; čili pipiro.
Beriame persijotus miltus į dubenį, padarome duobelę ir į ją pilame kiaušinių trynius. Pamažu minkydami įdedame dar šiek tiek miltų ir žiupsnį druskos. Išminkius atidedame į šalį 10-15 minučių.
Ruošiame pagardą mėsai – gerai susmulkiname čili pipirą ir rozmariną. Keptuvę įkaitiname ir patepame sviestu. Ant sviesto gerai apkepiname smulkintas žoleles ir dedame jautieną. Apkepame iš abiejų pusių po kelias minutes. Iškepus susukame į foliją ir leidžiame pailsėti 10 minučių.
Ruošiame padažą: į smulkintuvą beriame juodąjį česnaką, negailime druskos ir pipirų, pilame trynius. Viską gerai sumalame iki vientisos masės su sauja parmezano.
Gaminame virtinukus – pjauname gabalėlį tešlos, paridename ant stalo ir supjaustome mažais gabalėliais. Kiekvieną jų braukiame per tarką ir dedame į verdantį, pasūdytą vandenį. Verdame 3-4 minutes.
Pakaitiname keptuvę, dedame išvirusius virtinukus. Nukėlus nuo ugnies pilame česnako ir trynių padažą, beriame smulkintą jautieną. Viską pagardiname parmezanu. Skanaus!