Socialiniame tinkle „Facebook“ šefas L. Čeprackas paviešino žinutę, kurioje atvirai prakalbo, kas lėmė „Gastronomikos“ uždarymą.
„Atsibodo dirbti nemokamai“
„DEDU TAŠKĄ SAVO „FINE DINING“ ERAI.
Restoranas „Gastronomika“ užsidaro visam laikui.
Prieš 10 metų pradėjau, tačiau būsiu atviras – pavargau. Man ką tik suėjo 50 m., todėl nenoriu gailėtis, kad „n“ metų praleidau beprasmiškai stresuodamas, išgyvendamas dėl kolektyvo, dirbdamas tik iš idėjos.
Pavargau tikėtis, kad kovas bus dosnesnis, nei sausis ar vasaris, o rugsėjis, spalis – dosnesnis negu liepa ir rugpjūtis...
Galbūt atrodo, kad 1,028 mln. eurų pajamos per metus yra labai daug, tačiau kokybė kainuoja dar daugiau ir to nepakanka, kad tokio lygio restoranas galėtų veikti.
Kurdamas „fine dining“ standartą Lietuvoje buvau pilnas entuziazmo ir tikėjimo, kad man pavyks, tačiau pastarųjų metų įvykiai, deja, nebuvo palankūs. Apibendrinant – edukacija daugiausiai kainuoja edukuojančiam. Atsibodo dirbti nemokamai arba į nuostolį.
Ekonominės maitinimo verslo situacijos nekomentuosiu, nes kas joje dirba ir taip puikiai viską žino.
Priimdamas spendimą uždaryti „Gastronomiką“ pripažįstu, kad pastaraisiais metais labai keičiasi restoranų svečių įpročiai. Žmonės nenori to įpareigojančio vakarienės tono, degustacinės vakarienės tampa atgyvena. Todėl privalau keistis ir padėti tašką savo „fine dining“ erai.
Ar tai klaida ir nesėkmė? Ne, tokia yra realybė, o ne iliuzija. Tai vertinu tik kaip dar vieną patirtį ir pamoką. Permainos yra tik naujos galimybės keistis ir vėl atrasti.
Esu be galo dėkingas „Gastronomika“ komandai, kuri manimi tikėjo, su kuria kartu augome ir tobulėjome.
Esu dėkingas visiems restorano svečiams, kurie lankėsi ir mėgavosi.
Tuo pačiu kviečiu į paskutines vakarienes „Gastronomikoje“: tuos, kurie mus mylėjo ir tuos, kurie iki šiol nežinojo, kokia buvo „Gastronomika““, – rašė L. Čeprackas.
Naujienų portalas tv3.lt primena, kad restoranas „Gastronomika“ šiemet gavo prestižinio gido „Michelin“ rekomendaciją.
Virtuvės šefas L. Čeprackas tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakojo apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių. Jis atskleidė, kad sprendimo dienos laukė vartodamas raminamuosius vaistus.
„Tai vis dėlto yra daugybės metų triūso rezultatas“, – tąkart sakė L. Čeprackas.
Jis priminė, kad buvo pirmasis Lietuvoje, pradėjęs rengti degustacines vakarienes ir prisipažino pačioje pradžioje tai daręs nuomojame bute, be jokių iškabų ir reklamų.
Degustacinių vakarienių kūrimą jis prilygino meno kūriniui, kuriame pasakojama istorija, sukuriamos emocijos.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!