„Mano dabartinis gyvenimas yra atostogos, kokių niekad neturėjau, kai niekas netrukdo, niekas neskambina nei darbiniais nei kitokiais klausimais. Leidžiam nuostabiai laiką su šeimyna ir džiaugiamės vieni kitais. Šeimai labai gerai. Visi patenkinti: ir vaikai, ir aš, ir žmona, visi šeimyniškai draugiškai leidžiame laiką Palangoje. Oras puikus. Sūnus va deginasi kopose. Tai mūsų ilgai lauktos atostogos“, – apie gyvenimą karantino metu pasakojo Tomas Rimydis.
Ne paslaptis, kad karantinas skaudžiai smogė maitinimo įstaigų verslui. Tačiau T. Rimydis situacijos nedramatizuoja ir žvelgia optimistiškai.
„Esame sustabdę veiklą. Laukiame, kada galėsime atsidaryti. Nors fizine prasme restoranas neveikia, bet kūryba nesustojo. Darbine prasme tai tokios lyg kūrybinės atostogos – dėliojamės naujus meniu, naujus planus, strateguojame ir ruošiamės nustebinti savo lankytojus. Be to, mūsų restoranas puikiai tiks saugiau jaustis ir labiau bijantiems viruso grėsmės – per tris pastato aukštus turime daug atskirų erdvių, kuriose po karantino galėsime puikiai priimti svečius“, – kalbėjo restorano savininkas.
Nors Tomo restoranas nedirba, bet savo kulinarine patirtimi virtuvės šefas dalinasi populiarioje laidoje „La Maistas“, kuri dėl karantino irgi neišvengė pokyčių – visi filmavimai ir gastronominė kūryba vyksta laidos šefų Tomo Rimydžio ir Vyliaus Blauzdavičiaus bei vedėjo Mindaugo Rainio namuose. Tomas sako, kad tokie pokyčiai netapo dideliu iššūkiu:
„Formatas laidos tikrai smagus. Jau atidirbome mūsų trijulės darbą, tai net perkėlus laidą virtualiai neblogai viskas gaunasi, gal net jaukiau gaminti savoje virtuvėje“, – sako T. Rimydis. Vienintelis dalykas, kurio jis pasigenda, tai „gyvo“ kontakto ir bendravimo su kolegomis.
Paklaustas iš kur semiasi idėjų ir įkvėpimo naujiems patiekalams, receptams, Tomas atsakė: „Iš istorijos, gyvenimo savo asmeninio, gastronominės patirties, tuoj bus 20 metų kai dirbu šioje srityje, tai išties nemažai. Ir į sezoną žiūrim, kas gamtoje yra šiuo metu, ir į aktualijas reaguojam“.
Dabar, kai visi namuose, daugelis tikrai gamina daugiau. Tomo klausėme, ką patartų tiems, kas skundžiasi, kad jau pavargo nuo nesibaigiančios maisto gamybos?
„Įsijunkit „La Maistą“ ir semkitės idėjų, kurių kiekvienoje laidoje tikrai daug. Svarbiausia nebijoti eksperimentuoti ir pasiįvairinti savo meniu, kad neatsibostų. Man neatsibosta jau dvidešimt metų gaminti“, – entuziastingai kalbėjo Tomas. Nors karantinas tapo puikiomis šeimos atostogomis, vis tik T. Rimydis neslepia, kad laukia jo pabaigos ir ketina tai linksmai paminėt. Paklaustas apie tąi, ką pirmiausia padarys, kai baigsis karantinas, nedvejodamas atsakė: „Atkimšiu butelį šampano ir atšvęsim su šeima, gal susitiksim su artimaisiais prie vakarienės stalo“.
Tomo Rimydžio kulinarines idėjas šeimos stalui ir patarimus žiūrėkite sekmadienį 9 val. ryto laidoje „La Maistas“, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.