Istorinės virtuvės žinovas profesionalus šefas Tomas Rimydis laidoje gamino patiekalus, kuriems puikiai tinka nesuvalgyti likučiai.
Kitas nuolatinis „La maistas“ laidos šefas, grilio entuziastas ir žinovas Vyliaus Blauzdavičius kvietė išeiti į savo kiemelius ir išsikepti šašlyką. Vyliaus mėgstamiausias mėsos marinatas – svogūnai. Jis supjausto svogūnus ir gerai juos suminko, kad išsiskirtų sultys, sudeda pjaustytą gabaliukais mėsą ir dar paminko. Tokiame marinate galima mėsą palikti per naktį. Daugiau šefas nededa jokių prieskonių.
Tobulai traškios keptos daržovės
Laidos šefas Tomas Rimydis parodė, kaip pasigaminti puikaus skonio, nesudėtingai paruošiamą garnyrą. Traškios, spalvingos, lengvai paruošiamos daržovės, kurios puikiai tiks prie visų mėsos ir žuvies patiekalų.
Receptą, ką pagamino Tomas, žiūrėkite vaizdo įraše
Jogurtinis padažas su kalendromis ir žaliąja citrina
Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti šį padažą. Gaivus ir labai gardus jogurtinis padažas, kurį paruošite ypatingai greitai. Kalendras galima keisti krapais ar kitais mėgstamais žalumynais, jei norisi, tinka pagardinti aitriąja paprika.