Mėsos kukuliams reikės: 700 g smulkintos kiaulienos; 3 v. š. virtų ryžių; 1 kiaušinis; 1 skiltelė česnako; 1 svogūnas; 1 morka; 1 a. š. persilado prieskonių; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 1 v. š. miltų; aliejaus kepimui.
Padažui: 300 ml vandens; 3 v. š. pomidorų padažo (aš naudojau naminį); 2 v. š. grietinės; 1 v. š. Vorčesterio padažo; pundelis krapų; pundelis svogūnų laiškų; 1 v. š. kukurūzų krakmolo.
Mėsos kukulių su ryžiais padaže receptas
Morką nuskutame ir sutarkuojame, svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves.
Sudedame jas į smulkintą kiaulieną. Ten pat mušame kiaušinį. Beriame druskos, pipirų, miltus, ryžius. Gerai išmaišome. Formuojame kukulius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Padažui skirtus produktus sumaišome. Kukulius dedame į troškintuvą. Užpilame padažu ir patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.
Valgome su bulvių koše ir daržovėmis.