• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca keliavo į Lukšius, kur susipažino su „Kuchmistrų“ virtuvės šefu, kuris ne tik atskleidė įdomių faktų, bet ir parodė, kaip pasigaminti gardų keptą varškės sūrį su saldžiu padažu.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca keliavo į Lukšius, kur susipažino su „Kuchmistrų“ virtuvės šefu, kuris ne tik atskleidė įdomių faktų, bet ir parodė, kaip pasigaminti gardų keptą varškės sūrį su saldžiu padažu.

REKLAMA

Restoranas „Kuchmistrai“ įsikūrė gražiame sename dvare ir čia ne tik rengia šventes ir gamina skaniausius patiekalus, bet taip pat veda edukacijas apie dvaro virtuvę.

Virtuvės šefas Artūras čia dirba jau šešerius metus ir tam turi svarią priežastį – nori lietuviams parodyti, kad lietuvišką virtuvę sudaro ne tik bulvės ir kiauliena.

Jis išdavė, kad lietuviai, panašiai kaip italai, savo virtuvėje naudoja įvairiausius įdomius produktus, tik bėgant metams tai pamiršome.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, šalies virtuvėje naudoti įvairiausi prieskoniai, kuriuos į šalį atvežė Bona Sforca. Ji, be kita ko, atvežė ir alyvuogių aliejų, kuris iš rinkos išstūmė taukus.

REKLAMA

Tad nenuostabu, kad į Zyplių dvarą atkeliauja ne tik norintys pažinti Lietuvą, bet ir paragauti tikrų, senovinių, autentiškų šalies skonių.

Pokalbiams persikėlus į virtuvę, Antanas parodė, kaip pasigaminti tikrą lietuvišką patiekalą – keptą varškės sūrį, prie kurio puikiai dera saldus padažas.

Keptas varškės sūris su saldžiu padažu

Reikės: varškės sūrio; prieskonių (peletrūno, kadagių uogos, druskos, raudonėlio ir ciberžolės); 50 g sviesto; rozmarino šakelės.

REKLAMA
REKLAMA

Padažui: 30 g svarainių uogienės; 30 g agrastų uogienės; 30 g medaus; citrinos žievelės; šafrano.

Susmulkiname prieskonius ir jais ištriname varškės sūrį. Ant sūrio uždedame gabaliuką sviesto ir šauname į 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.

Per tą laiką, kol sūris kepa, darome padažą: sumaišome svarainių ir agrastų uogienę, pilame medaus ir įtarkuojame citrinos žievelės. Viską pakaitiname ir pagardiname šafranu. Iškepusį sūrį ragaujame su padažu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų