• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį laidos „La maistas. Iššūkis“ tema – vėdarai! Tai vienas tradiciškiausių lietuviškų patiekalų, kurį kartu su laidos viešnia Jurgita gamino vedėja Elena Karalienė. O virtuvės šefas Gian Luca Demarco, padedamas laidos viešnios Beatos, metė iššūkį vėdarams pagamindamas argentinietiškas namines dešreles.

Šį sekmadienį laidos „La maistas. Iššūkis“ tema – vėdarai! Tai vienas tradiciškiausių lietuviškų patiekalų, kurį kartu su laidos viešnia Jurgita gamino vedėja Elena Karalienė. O virtuvės šefas Gian Luca Demarco, padedamas laidos viešnios Beatos, metė iššūkį vėdarams pagamindamas argentinietiškas namines dešreles.

REKLAMA

Elenai šįkart tai – visiškas iššūkis, mat pati nėra vėdarų ne tik gaminusi, bet ir ragavusi. Vis tik šį iššūkį ji įveikė su tikros vėdarų ambasadorės Jurgitos pagalba ir pagamino tradicinius lietuviškus bulvinius vėdarus

O Gian Luca, kartu su „Instagram“ turinio kūrėja ir mitybos planų rengėja Beata nustebino neįprastu argentinietišku patiekalu, kurio pats paragavo viešėdamas Argentinoje filmuojant laidą „Tangomanai“. O šiandien argentinietiškų dešrelių gamybos subtilybes išdavė visiems.

Tradiciniai lietuviški bulviniai vėdarai

Reikės:

  • 2 kg bulvių;
  • 3 vnt. svogūnų;
  • 100 g grietinės;
  • 200 g šalto rūkymo šoninės;
  • Kiaulių žarnų;
  • Druskos;
  • Pipirų.

 

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Sutarkuojame bulves, kelis svogūnus, beriame druskos ir pipirų. Gerai išmaišome. Smulkiai supjaustome šoninę ir svogūnus, apkepiname. Suberiame į bulvių masę, dar kartą beriame druskos ir pipirų.

REKLAMA

Ant nupjauto plastikinio butelio kakliuko užveriame vieną žarnos galą ir pilame bulvių masę.

Užrišame abu galus, tiesiame į aliejumi pateptą skardą ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 40-50 minučių. Kai vėdarai išsipučia, subadome pagaliuku arba peiliu. Patiekiame supjaustę gabalėliais su grietine.

Argentinietiškos naminės dešrelės

Reikės:

  • 400 g jautienos faršo;
  • „Maggi“ daržovių sultinio;
  • 100 g čiorizo dešros;
  • 100 g mocarela sūrio;
  • 2 vnt svogūnų;
  • Raudonosios paprikos;
  • Kiaulių žarnų;
  • Raudonojo vyno;
  • Druskos;
  • Pipirų.

 

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustome svogūną, paprikas, čiorizo dešrą, mocarelą. Beriame į dubenį kartu su kiaulienos faršu. Pagardiname saldžiosios paprikos milteliais, aitriosios paprikos dribsniais, druska ir pipirais. Gerai išmaišome.

Užmauname žarnos galą ant mėsmalės ir pradedame kimšti dešreles. Užverdame vandenį ir dedame „Maggi“ sultinio, gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame šakelę čiobrelio ir kepame dešreles. Kad dešrelės nesprogtų, jas subadome. Apkepus, įpilame raudonojo vyno ir sultinio, leidžiame pasitroškinti.

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų