Kita taisyklė – nebūtina augalus iš pievų rauti glėbiais. Sau pasiskinti galima ketvirtadalį lapelių. Kitus - palikti gamtai. O štai kitas žoliavimo taisykles reikia derinti prie šių laikų gyvensenos įpročių.
Farmacijos mokslus baigęs žolininkas Marius Lasinskas sako, kad per žiemą krimtus abejotino naudingumo daržoves, dabar pats metas eiti į pievas ir rinktis žoles, kol jų lapeliai dar visai švieži. Pavyzdžiui, taip nekenčiama ir piktžole vadinama dilgėlė - puikus vitaminų šaltinis.
Dilgėlės mėgsta kaupti sunkiuosius metalus, tad lapelius skanauti reikėtų iš švarių pievų, kurios neužterštos nei šiukšlėmis, nei trąšomis. Kiekvienoje pievoje rasime ir garšvų.
O štai pievose bujojančios kiaulpienės taip pat puikus skanėstas. Švieži lapeliai ar didesnių lapų krašteliai dar nėra tokie kartūs, be to, galima valgyti ir pačią šaknį. Iškasus ją nulupti, supjaustyti mažais gabaliukais ir sudžiovinus ragauti po šaukštą kasdien. Žolininkas sako, kad gamta apie viską pagalvojo ir sveikiausios salotos žmonėms yra tiesiai po kojomis.
Plačiau žiūrėkite tv3 reportaže: