J. Šuklinas beveik visą laiką praleidžia toli nuo gimtinės, treniruodamasis sporto stovyklose. Šiuo metu kanojininkas – jau penktoje stovykloje iš eilės, kuri vyksta Portugalijoje.
„Stovykla paprastai trunka tris savaites, o tuomet prasideda kita, todėl į Lietuvą grįžtu labai trumpam. Irklavimas – nelabai dėkinga sporto šaka, nes žiemą Lietuvoje treniruotis negalime: formą palaikyti tenka sportuojant užsienyje, šiltuose kraštuose. Todėl mityba, būnant svetur, priklauso nuo to, kur gyvename. Kai kuriose vietose pasirinkimo nėra: ką mums patiekia, tą ir valgome“, – pasakojo žymus sportininkas. Tiesa, netrukus prasidėsiančios paskutinės stovyklos iki sezono metu yra metamas svoris, atidžiau vertinami produktai.
„Prieš sezono pradžią vykstančiose stovyklose kartu su kitais sportininkais nuomojamės butą, perkame produktus ir valgyti gaminamės patys. Racionas – labai paprastas. Ryte, beveik visąlaik, valgome avižinę košę, per pietus – ryžius, salotas ir, neretai, vištienos krūtinėlę, o vakare – salotas bei žuvį ar, vėlgi, vištienos krūtinėlę. O jei naktį dar jaučiuosi alkanas, renkuosi graikišką jogurtą arba varškę“, – vardijo J. Šuklinas. Tarp pagrindinių patiekalų, užkandžiavimui sportininkai renkasi vaisius, riešutus, arba nedidelį pastarųjų mišinio kiekį.
Paklaustas nuomonės apie nevalgymą vakarais, kanojininkas teigė šios taisyklės besilaikantis savaip. Jo nuomone, nevalgyti po 18 val. yra neteisinga ir netgi žalinga organizmui, ypač, jei vakare – treniruotė.
„Mano paties treniruotės baigiasi tik prieš 20 val., tad likti nevalgius negerai: organizmui būtina atsistatyti. Kai nesportuoju, vakare valgau vaisius, lengvas salotas, varškę ar porą kiaušinių. Visiems patarčiau nepersistengti su vakariene ir paskutinį kartą pavalgyti prieš 20 val., nes jei vakarieniauji prieš 18 val. iki pusryčių lieka labai daug laiko, tad organizmas be maisto būna daugiau nei 12 val. – tai nėra gerai, nes kūnui reikia resursų. Pats buvau net tris metus susilažinęs su draugu, jog atėjus vakarui nevalgysiu – tą daryti sekėsi, tačiau dabar mieliau renkuosi lengvą vakarienę“, – kalbėjo olimpietis.
Paskutinę kovo savaitę J. Šuklinas atidarys sveikos mitybos principais paremtą restoraną savo gimtajame mieste – Visagine. Kanojininko teigimu, patiekalai atrinkinėjami ir vertinami jo paties – klientams nebus siūloma nieko, kas nepatiktų pačiam. Pagrindinis patiekalas bus sportininko mėgstami, ant grilio kepti jautienos kepsniai.
„Mėsą tieksime pagal specialias taisykles: ją fermentuosime 24 paras. Vienas iš pagrindinių tikslų yra gastronominio lygio mažuose miesteliuose (kur klesti kebabų kioskai) pakėlimas. Perkame tik pačius geriausius produktus, kreipdami didelį dėmesį į kokybę. Tačiau šalia išskirtinių patiekalų, siūlysime ir paprastesnius valgius“, – sakė mitybai ypatingai daug dėmesio skiriantis sportininkas.