Niekam ne paslaptis, kad Erikos Santos šeima itin didelė. Moteris pasakojo, kad kuomet pagamina ką nors skanaus, stengiasi pavaišinti ir savo kaimynus, bei sūnaus draugus, kurie nuolatos būna pas ją namuose. Su naujienų portalo Balsas.lt skaitytojais moteris nusprendė pasidalinti receptu, kuris yra skirtas 12 žmonių.
Porcijoje yra 260 kalorijų, o jo gaminimas užtrunka valandą.
„Velykinė šoninė su sūriu“
Ingridientai:
8 gabalėliai rūkytos šoninės
1 svogūnas
Apie 250 g. duonos skrebuciu;
220 g. „Cheddar“ sutarkuoto surio;
Apie 100g. „Mozarelo“s sutarkuoto surio;
100g. varškės;
5 kiaušiniai;
1,5 stiklinės pieno;
maltu garstyčių;
malto muskato;
juodų pipirų.
Eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 350°, įdėti šoninę, kol ji apskrus. Paskui pakepinti svogūnus (3 min) šoninės sultyse.
2. Išdėlioti pusę duonos skrebučių į kepimo indą, sudėti pusę šoninės, užpilti pakepintus svogūnus, apibarstyti „Cheddar“ ir „Mozzarella“ sūriu, sumaišytu su varške. Ant viršaus sudėti likusios skrudintos duonos gabalėlius ir likusią pusę šoninės, svogūnus, sūrį ir varškę.
3. Gerai išplakti kiaušinius, įpilti pieno, garstyčių, muskato, pipirų. Vėl gerai išplakti ir užpilti ant viso paruošto patiekalo.
4. Įdėti į orkaitę ir laukti apie 40-50 min., kol patiekalo vidurys pasidarys aukso spalvos.
Prie šio apkepo puikiai vaisių tinka salotos.