• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, patikrinusi gaminamo maisto saugą ir kokybę Vilniaus Salomėjos Neries ir Ozo gimnazijų valgyklose, aptarnaujamose UAB „Sotega, nuobaudų neskyrė, apsiribojo konsultacijomis. UAB „Sotega" buvo nurodyta nedelsiant pateikti trūkumų šalinimo planą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, patikrinusi gaminamo maisto saugą ir kokybę Vilniaus Salomėjos Neries ir Ozo gimnazijų valgyklose, aptarnaujamose UAB „Sotega, nuobaudų neskyrė, apsiribojo konsultacijomis. UAB „Sotega" buvo nurodyta nedelsiant pateikti trūkumų šalinimo planą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimo metu S. Neries gimnazijos valgykloje buvo nustatyta savikontrolės sistemos reikalavimų pažeidimų: nebuvo pildomas valymo ir dezinfekavimo darbų žurnalas, nesilaikoma gamintojų nurodymų dėl žaliavų laikymo sąlygų (pvz., gauta atvėsinta mėsa - sušaldyta). Darbuotojos negalėjo pateikti gaminamų patiekalų patvirtintų valgiaraščių. Rasta neženklintų lašinių, kotletinės mėsos, pusgaminių. Pjaustymo inventorius buvo naudojamas nepaženklintas, dėl ko galėjo atsirasti kryžminė tarša. Tikrinimo metu nustatyta ir higienos pažeidimų - netvarkingos darbuotojų persirengimo patalpos, trūko vienkartinių nusausinimo priemonių rankoms, buvo netinkamai laikomas valymo inventorius.

REKLAMA

Ozo gimnazijos valgykloje nustatyti panašūs pažeidimai - nebuvo patvirtintų patiekalų valgiaraščių, vykdomi ne visi savikontrolės sistemos punktai, neužtikrinta, kad tvarkant maistą būtų išvengta kryžminės taršos (nesuženklintos virtuvės darbo zonos bei pjaustymo inventorius). Virtuvėje trūko inventoriaus, o kai kurie daiktai buvo laikomi netinkamai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų