Patikrinimo metu S. Neries gimnazijos valgykloje buvo nustatyta savikontrolės sistemos reikalavimų pažeidimų: nebuvo pildomas valymo ir dezinfekavimo darbų žurnalas, nesilaikoma gamintojų nurodymų dėl žaliavų laikymo sąlygų (pvz., gauta atvėsinta mėsa - sušaldyta). Darbuotojos negalėjo pateikti gaminamų patiekalų patvirtintų valgiaraščių. Rasta neženklintų lašinių, kotletinės mėsos, pusgaminių. Pjaustymo inventorius buvo naudojamas nepaženklintas, dėl ko galėjo atsirasti kryžminė tarša. Tikrinimo metu nustatyta ir higienos pažeidimų - netvarkingos darbuotojų persirengimo patalpos, trūko vienkartinių nusausinimo priemonių rankoms, buvo netinkamai laikomas valymo inventorius.
Ozo gimnazijos valgykloje nustatyti panašūs pažeidimai - nebuvo patvirtintų patiekalų valgiaraščių, vykdomi ne visi savikontrolės sistemos punktai, neužtikrinta, kad tvarkant maistą būtų išvengta kryžminės taršos (nesuženklintos virtuvės darbo zonos bei pjaustymo inventorius). Virtuvėje trūko inventoriaus, o kai kurie daiktai buvo laikomi netinkamai.