• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien norėčiau pasiūlyti burokėlių ir svogūnų piurė (gal būtų taisyklingiau rašyti tyrė, bet skanų patiekalą vadinti tokiu žodžiu liežuvis nesiverčia) receptus. Mūsų virtuvėje piurė apskritai nėra labai paplitusios, o įvairūs jų receptai gali praversti įvairiais gyvenimo atvejais. 

REKLAMA
REKLAMA

Garnyrai tinka pavargusiam skrandžiui pailsinti ir vaišių stalui praturtinti (pirmiausia kaip garnyras prie mėsos patiekalų). Be to, trintos daržovės ir atrodo gana gražiai, ir gaminti jas nesudėtinga, ir valgyti sveika. Žinoma, visada galima gelbėtis bulvių koše, bet kartais norisi kažko naujo, įvairesnio. Pamėginkite, gal patiks.   

REKLAMA

Keturioms porcijoms burokėlių  piurė reikės 800 g raudonųjų burokėlių, 2 rūgščių  obuolių, 60 g lašinių, pusės citrinos, nubraukto šaukšto miltų, 2 šaukštų grietinės, cukraus, druskos.  

Burokėlius ir obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Lašinukus smulkiai supjaustykite ir kepinkite puodo dugne. Kai lašinukai išskirs riebalus, sudėkite tarkuotus burokėlius ir obuolius, įspauskite citrinos puselę, įberkite druskos ir cukraus pagal skonį. Troškinkite masę prižiūrėdami, kad nepradėtų kibti prie puodo dugno, ant lėtos ugnies apie pusvalandį. Paskui į daržoves sudėkite su miltais sumaišytą grietinę ir patroškinkite dar maždaug 10 minučių. Pabaigoje galite pagardinti patiekalą šaukštu vyšnių uogienės. Burokėlių piurė ypač tinka prie jautienos patiekalų. 

REKLAMA
REKLAMA

Svogūnų piurė  labai prancūziškas patiekalas. Efektinga, paprasta, pigu, bet prieš vaišindami svečius, pasitreniruokite artimųjų ratelyje. Patiekalui (4 žmonėms) reikės 500 g svogūnų, 3 šaukštų sviesto, valgomojo šaukšto miltų, 250 ml pieno, šaukštelio cukraus, druskos, pipirų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svogūnus nulupkite, supjaustykite, suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 15 minučių. Kai jie suminkštės, nusunkite ir pertrinkite. Iš šaukšto sviesto, miltų ir pieno pagaminkite bešamelį (žr. gegužės mėnesio receptus: svieste pakepinkite miltus, gautą masę maišydami lėtai atskieskite pienu ir pavirkite, kol sutirštės). Svogūnus sumaišykite su padažu, pagardinkite druska, cukrumi, juodais maltais pipirais ir troškinkite apie 10 minučių.  

Svogūnų piurė  tinka prie keptų žalios mėsos dešrelių, avienos ir jautienos patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų