• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį, rugpjūčio 16 d., Druskininkuose antrą kartą organizuojamas Sūrių festivalis suburs sūrininkus iš visos Lietuvos ir pakvies iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui ir gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas bei pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.

Šį šeštadienį, rugpjūčio 16 d., Druskininkuose antrą kartą organizuojamas Sūrių festivalis suburs sūrininkus iš visos Lietuvos ir pakvies iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui ir gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas bei pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien Lietuvoje jau galima paragauti ne tik iš vaikystės prisimenamo varškės sūrio, bet ir vis įdomesnių fermentuotų sūrių bei kitų produktų. Sūrininkai šlifuoja gamybos technologijas ir sūrininkystė iš virtuvės kraustosi į ūkio cechelį“, ¬– sako vienas festivalio organizatorių Audrius Jokubauskas.

REKLAMA

Šiemet festivalyje pirmą kartą bus rengiamas sūrių konkursas. Jame, pagal JAV sūrininkų asociacijos pasidalintą metodiką, bus vertinami sūriai. Komisijai bus pateikta apie 30 sūrių.

Sūrių Konkurso komisija:

Gianaclis Caldwell - (JAV) sūrininkė, knygų autorė

Miroslaw Sienkiewicz - (Lenkija) sūrių technologas

Daiva Mumgaudienė - "Vyno Žurnalas"

Deivydas Praspaliauskas - virtuvės šefas

Valdas Kavaliauskas - sūrininkas

Konkurso apdovanojimai numatyti 15 val., o po jų vyks Dainavos krašto folkloro šventės koncertas. Paties Sūrių festivalio pradžia – 12 val.

REKLAMA
REKLAMA

Į renginį atvyksta keturiolika sūrininkų iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės rajonų bei svečiai iš Lenkijos, Latvijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Jų sūrinėse gaminami įvairūs švieži, brandinti, kieti ir puskiečiai, saldaus pieno, džiovinti, fermentuoti, rūkyti ir kepti sūriai iš karvių, ožkų ir avių pieno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalio svečiai turės galimybę stebėti sūrio gamybą, vyks degustacijos ir kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Programa:

12:00 Festivalio pradžia

Kūrybinės dirbtuvės vaikams: sūrelių gamyba su „Velvetti“ ir aitvarų gamyba su Artoteka Sūrio gamyba su Robertu iš Palangos

REKLAMA

Degustacijos „Ūkių sūriai“:

13:00 Laimingi sieri, Latvija

Latvijos tradiciniai ir netradiciniai sūriai

14:00 Birutės ir Giedriaus Prakapavičių ūkis, Molėtų raj.

Avių ir ožkų pieno sūriai

15:30 Varinis Puodas, Varėnos raj.

Avių ir karvių pieno sūriai

Degustacijos „Sūrių rūšys“:

13:00 14:00 15:30 16:30 17:30

19:00 Pabaiga  

Call

Send SMS

Add to Skype

You'll need Skype CreditFree via Skype

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų