Užuot mėgavęsi įprastais ir tradiciniais desertais, Mindaugo Karūnavimo dieną išbandykite ką nors naujo ir lengvai paruošiamo. Pavyzdžiui, juodos duonos ledus arba agurkus meduje.
Būtent tokiais patiekalais siūlo mėgautis „Electrolux Dinner Explorer“ rengto geriausio vakarėlio scenarijaus konkurso nugalėtojas Alfas Ivanauskas.
Jūsų dėmesiui Balsas.lt pateikia netikėtus desertų receptus.
Juodos duonos ledai su šviežiomis miško uogomis
Reikės:
- Vaniliniai ledai
- Miško/sodo uogos (avietės, gervuogės, braškės ir pan.)
- Juoda „Bočių“ duona
- Citrinos sultys
- Juodųjų serbentų likeris
- Cukraus pudros papuošimui
Duoną supjaustyti be plutelės ir apkepinti orkaitėje, tuomet susmulkinti iki nedidelių gabaliukų (kedro riešutų dydžio) ir dar kartą apkepinti iki tamsiai rudos spalvos. Atvėsintą duoną dėti į vanilinių ledų masę ir gerai išmaišyti su šlakeliu citrinos sulčių. Visą mišinį pusvalandžiui pastatyti į šaldiklį.
Į lėkštę dėti miško uogas, ant viršaus dėti rutuliuką ledų, uogas apšlakstyti likeriu. Puošti cukraus pudra ir mėtos šakele.
Švieži agurkai su vasaros medumi ir lauko gėlių duonele
Reikės:
- Švieži agurkai
- Skystas šviežias medus
- Medus su koriu
- Bičių duonelės
- Įvairių gėlių žiedlapiai (rugiagėlės, nasturtos, našlaitės, jazminai ir kt.)
Agurkus supjaustyti į kelias dalis, suverti ant iešmuko ir apvolioti šviežiame meduje bei gėlių žiedlapiuose su bičių duonele.
Į stiklinę dėti medaus koriuką, papuošti mėtos lapeliais, ir įsmeigti iešmelį su agurkais.