Crème brûlée – užburiantis ir nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog nepakartojamas.
Ingredientai:
10-12 kiaušinio trynių
0,5 l riebaus pieno
0,5 l grietinės
100-200 g cukraus pudros
100 g balto ar rudo cukraus
1 vanilės ankštis
Gaminimas:
Pieną, grietinę ir perpus padalintą vanilę užkaitinkite. Tuomet atvėsinkite ir laikykite ties 70°C temperatūra.
Sumaišykite cukrų ir trynius, kol jie taps balti.
Iš lėto sumaišykite pieną ir trynius.
Tada išpilstykite masę į mažus indelius.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir įpilkite vandens. Kepkite 160-170°C temperatūroje apie 20 min., kol įgis norimą tekstūrą.
Išimkite iš orkaitės ir laikykite šaldytuve nuo 1 iki 3 val.
Išėmę iš šaldytuvo, padenkite cukrumi. Cukrų uždeginkite.
Čiop čiop kulinarijos kursų receptas