Pasiruošk (dviem porcijoms):
- 150g „noodle“ makaronų;
- 1 papriką, 65g pupelių daigų, 1cm imbiero, daržoves iš ūkininkų: 1 morką, 200g kopūsto, 1 vidutinį svogūną, 1 česnaką;
- 1 konservuotą pomidorą;
- 30g sezamų aliejaus;
- 20g tamsaus sojos padažo ir 15g ryžių acto;
- Prieskonių: 1 arb.š. druskos, 0.5 arb.š. Kajeno pipirų, 1 džiovinta raudona aitrioji paprika.
Prieskonių ir padažų įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.
Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi tik 30 minučių):
- Užvirk vandenį ir, sudėjęs noodle makaronus, pavirk 3min.
- Pasiruošk daržoves: nuskusk ir šiaudeliais supjaustyk morkas; išimk paprikos sėklas, kotelį ir supjauskyk šiaudeliais; svogūną nulupk, perpjauk per pusę ir supjaustyk griežinėliais; kopūstą supjaustyk plonomis juostelėmis; česnaką ir imbierą nulupk ir sutarkuok; pupelių daigus nuplauk.
- Konservuotą pomidorą sutrink.
- Wok ar paprastoje keptuvėje įkaitink sezamų aliejų. Visą laiką patiekalą ruošk ant aukščiausios ugnies ir nuolat maišyk. Sudėk į keptuvę svogūnus ir pakepink 5min. Tada sudėk imbierą, česnaką ir trintą pomidorą. Tada sudėk likusias daržoves.
- Supilk į ruošiamą patiekalą sojos ir acto mišinį.
- Supilk į patiekalą prieskonius.Aitriąją papriką sutarkuok.Maišydamas pakepink daržoves, kol šiek tiek suminkštės, tačiau išliks traškios.Sudėk makaronus ir gerai išmaišyk.
Kiniškų patiekalų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti kinišką virtuvę jau šiandien.