• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hakka – tai atskira kinų virtuvės tradicija. Šiame patiekale susipina kinų ir indų virtuvės įtakos. Naudojami indiški prieskoniai, tačiau patiekalas skaninamas sojos padažu ir sezamų aliejumi. Panašūs makaronai populiarūs visoje pietryčių Azijoje. Patiekalą paruošti nesudėtinga - tereikia ant didelės ugnies nuolat maišant pakepinti daržoves, supilti prieskonius ir padažus, sudėti iš anksto išvirtus noodle makaronus - po pusvalandžio mėgausies aštroku, bet gaiviu patiekalu. Užsigerk vandeniu ar lager alumi.

Hakka – tai atskira kinų virtuvės tradicija. Šiame patiekale susipina kinų ir indų virtuvės įtakos. Naudojami indiški prieskoniai, tačiau patiekalas skaninamas sojos padažu ir sezamų aliejumi. Panašūs makaronai populiarūs visoje pietryčių Azijoje. Patiekalą paruošti nesudėtinga - tereikia ant didelės ugnies nuolat maišant pakepinti daržoves, supilti prieskonius ir padažus, sudėti iš anksto išvirtus noodle makaronus - po pusvalandžio mėgausies aštroku, bet gaiviu patiekalu. Užsigerk vandeniu ar lager alumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiruošk (dviem porcijoms):


  1. 150g „noodle“ makaronų;

  2. 1 papriką, 65g pupelių daigų, 1cm imbiero, daržoves iš ūkininkų: 1 morką, 200g kopūsto, 1 vidutinį svogūną, 1 česnaką;

  3. 1 konservuotą pomidorą;

  4. 30g sezamų aliejaus;

  5. 20g tamsaus sojos padažo ir 15g ryžių acto;

  6. Prieskonių: 1 arb.š. druskos, 0.5 arb.š. Kajeno pipirų, 1 džiovinta raudona aitrioji paprika.


Prieskonių ir padažų įsigysi specializuotose prieskonių parduotuvėse. Stenkis rinktis produktus be vengtinų konservantų.

REKLAMA

Gamink (recepto numeriai atitinka ingredientų numerius ; užtruksi tik 30 minučių):


  1. Užvirk vandenį ir, sudėjęs noodle makaronus, pavirk 3min.

  2. Pasiruošk daržoves: nuskusk ir šiaudeliais supjaustyk morkas; išimk paprikos sėklas, kotelį ir supjauskyk šiaudeliais; svogūną nulupk, perpjauk per pusę ir supjaustyk griežinėliais; kopūstą supjaustyk plonomis juostelėmis; česnaką ir imbierą nulupk ir sutarkuok; pupelių daigus nuplauk.

  3. Konservuotą pomidorą sutrink.

  4. Wok ar paprastoje keptuvėje įkaitink sezamų aliejų. Visą laiką patiekalą ruošk ant aukščiausios ugnies ir nuolat maišyk. Sudėk į keptuvę svogūnus ir pakepink 5min. Tada sudėk imbierą, česnaką ir trintą pomidorą. Tada sudėk likusias daržoves.

  5. Supilk į ruošiamą patiekalą sojos ir acto mišinį.

  6. Supilk į patiekalą prieskonius.Aitriąją papriką sutarkuok.Maišydamas pakepink daržoves, kol šiek tiek suminkštės, tačiau išliks traškios.Sudėk makaronus ir gerai išmaišyk.


Kiniškų patiekalų gali užsisakyti www.ciopciop.lt ir išbandyti kinišką virtuvę jau šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų