• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Ingredientai:

1/2 svogūno; 3 skiltelės česnako; 1-2 v. šaukštai kario prieskonių (priklausomai nuo norimo intensyvumo); 1 skardinė konservuotų pomidorų; 1 skardinė kokosų pieno (kietosios dalies, kuri susidaro skardinės paviršiuje ją palaikius šaldytuve); 250g moliūgų tyrės; sauja špinatų; sauja šaldytų žirnelių; 200g makaronų; druska, pipirai

Papildomai (bet nebūtinai):

veganiško parmezano sūrio; čili granulių; petražolių

Gaminimo eiga:

Svogūną, česnaką apkepti keptuvėje, įmaišyti kario prieskonius ir porą minučių pakepti.

REKLAMA
REKLAMA

Įkratyti pomidorus, kietąją kokosų pieno dalį, moliūgų tyrę, viską išmaišyti ir ~10min patroškinti.

Per tą laiką virti makaronus.

Padažui pasitroškinus sudėti špinatus, žirnelius, makaronus, viską sumaišyti ir keletą minučių patroškinti.

REKLAMA

Sudėti į lėkštes, užtarkuoti sūrį, pabarstyti čili granulių bei smulkintų petražolių.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui nestoras maistas”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų