Ingredientai:
1/2 svogūno; 3 skiltelės česnako; 1-2 v. šaukštai kario prieskonių (priklausomai nuo norimo intensyvumo); 1 skardinė konservuotų pomidorų; 1 skardinė kokosų pieno (kietosios dalies, kuri susidaro skardinės paviršiuje ją palaikius šaldytuve); 250g moliūgų tyrės; sauja špinatų; sauja šaldytų žirnelių; 200g makaronų; druska, pipirai
Papildomai (bet nebūtinai):
veganiško parmezano sūrio; čili granulių; petražolių
Gaminimo eiga:
Svogūną, česnaką apkepti keptuvėje, įmaišyti kario prieskonius ir porą minučių pakepti.
Įkratyti pomidorus, kietąją kokosų pieno dalį, moliūgų tyrę, viską išmaišyti ir ~10min patroškinti.
Per tą laiką virti makaronus.
Padažui pasitroškinus sudėti špinatus, žirnelius, makaronus, viską sumaišyti ir keletą minučių patroškinti.
Sudėti į lėkštes, užtarkuoti sūrį, pabarstyti čili granulių bei smulkintų petražolių.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „nestoras maistas”