Tai, kad Lietuvoje sunku rasti vietinių braškių, o atvežtinės kainuoja perpus pigiau, Lietuvos braškių augintojų draugijos pirmininkas Vidas Juodsnukis vadina kuriozu, rašo portalas Delfi.lt.
Anot jo, Lenkai geriausias uogas išveža į Vokietiją, Angliją, o kas lieka, suveža į Lietuvą ir numuša kainas, todėl Lietuvos braškių augintojai surinktą derlių priversti išvežti svetur.
Žmonės pageidauja šviežių lietuviškų braškių, tačiau dėl didesnių kainų jas vangiau perka, praneša Delfi.lt.
Kaip tvirtino prekiautojai turguose, Lenkijoje ir visoje Europoje braškės papildomai prisotinamos amino rūgštimis, todėl atrodo gražiau. Beje, sukčiauja ir patys prekiautojai - lietuviškomis vadina iš Lenkijos atvežtas uogas.
Norintiems paskanauti lietuviškų uogų, Delfi.lt kalbintas Lietuvos braškių augintojų draugijos pirmininkas Vidas Juodsnukis patarė jų ieškoti prekybos centruose: „Anksčiau krepšeliuose buvo pardavinėjamos ispaniškos braškės, o dabar po truputį ir lietuviškos“.
Turgavietėse kalbinti žmonės Delfi.lt sakė kol kas braškes perkantys tik valgymu, o virimui lauksiantys pigesnių. Tikimasi, kad po trijų savaičių braškių kainos nukris iki 1,5-2 litų už kilogramą.